Sreda, 01 maj 2024
Iskanje

Kljub omejitvam bogat program

Primorski poletni festival bo potekal od 1. julija do 31. avgusta

17. jun. 2020 | 17:19
Dark Theme

Letošnji, 27. Primorski poletni festival (PPF), ki ga soustvarjajo koprsko, novogoriško in tržaško gledališče, bo potekal od 1. julija do 31. avgusta. Kljub omejitvam zaradi novega koronavirusa, bodo na sporedu gledališke in druge predstave ter aktualne družbene debate. Eden od viškov festivala bo krstna uprizoritev koprodukcije Gledališča Koper, SNG Nova Gorica in Slovenskega stalnega gledališča iz Trsta z naslovom Stoletje mjuzikla v režiji Stanislava Moše, ki bo na sporedu 3. julija v Kopru. Predstavila bo najbolj prepoznavne in vokalno pevsko zahtevne pevske točke iz broadwayskih mjuziklov.

Prizorišča festivala bodo v vseh štirih obalnih občinah, vendar so se zaradi varnostnih protokolov odločili za bolj standardne lokacije. Tako bodo koprske gledališke predstave potekale na Martinčevem trgu, piranske v pastoralno-kulturnem centru Georgios, izolske v letnem kinu Arrigonu, ankaranske pa na plaži v Valdoltri.

Uradno bo festival 1. julija odprl javni pogovor v organizaciji ZRS Koper z naslovom Golo življenje, ki bo namenjen razpravi o izkušnji življenja s koronavirusom in o tem, čemu smo se pripravljeni odreči zaradi golega preživetja. V sklopu festivala bodi sicer pripravili več brezplačnih pogovorov o kulturi in družbi ter glasbene večere. Z razstavo fotografij Paula Ronalda v koprski palači Gravisi ter s projekcijo filma 8 1/2 na Martinčevem trgu pa se bodo poklonili režiserju Federicu Felliniju ob stoletnici njegovega rojstva.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava