Torek, 16 april 2024
Iskanje

Mladi pripravljajo Legende

Mladi iz Devina, Doberdoba in z Vrha zbirali ljudske pripovedke in legende

Vrh |
16. jan. 2019 | 17:05
Dark Theme

Na osi Devin - Vrh - Doberdob so v teku priprave na ambiciozen projekt, posvečen vaškim zgodbam. Devinski mladinski krožek, Prosvetno društvo Vrh sv. Mihaela in SKD Hrast s skupnimi močmi pripravljajo produkcijo Legende, ki bo premiero doživela 24. marca. Gre za gledališko predstavo, ki jo bodo ob mladih igralcih sooblikovali tudi mešani pevski zbor in instrumentalisti.

Zamisel je nastala na tečaju Development, ki je potekal septembra v Lužnicah v sklopu projekta Zastavimo skupne moči za skupne cilje goriškega krožka Anton Gregorčič. Posebnost predstave je v tem, da bo tekst temeljil na ljudskih legendah in pripovedkah, ki so jih društveni člani zbrali pri starejših vaščanih v Devinu, Doberdobu in na Vrhu.

Produkcijo Legende pripravljajo omenjena tri društva, k sodelovanju pa vabijo vse, ki bi pri projektu radi sodelovali. Gledališka skupina se bo prvič sestala 19. januarja, pevci pa bodo vaje začeli v začetku februarja. Za morebitna vprašanja se zainteresirani lahko obrnejo na Martino Bearzi (349 117 7770) ali Giulio Cernic (366 186 1902).

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava