Sobota, 19 oktober 2019
Iskanje

Na londonski dražbi Joyceovi Dublinčani s posvetilom tržaški učenki

Vnuk Tržačanke Beatrice Richetti por. Randegger je dragoceno knjigo iz leta 1914 našel šele letos, vredna naj bi bila od 100 do 150 tisoč funtov

London |
24. sep. 2019 | 6:11
Dark Theme

V škotskem Glasgowu se je nek občan spomladi letos odločil, da končno pregleda vsebino škatel s knjigami, ki mu jih je bila zapustila pokojna mati. Med njimi je naletel na veliko dragocenost, ki bi mu lahko celo spremenila življenje. Gre za prvo izdajo zbirke kratkih zgodb Dublinčani Jamesa Joycea iz leta 1914, to pa še ni vse: v njej je avtorjevo posvetilo najditeljevi babici, Tržačanki Beatrice Richetti por. Randegger, ki je bila ena izmed Joyceovih učenk. Delo bo v četrtek, 26. septembra, naprodaj na dražbi v Londonu, organizatorji po pisanju dnevnika The Irish Times ocenjujejo, da naj bi bila njegova vrednost med 100 in 150 tisoč funti (približno med 113 in 170 tisoč evri)

Beatrice (Bea) Richetti je izhajala iz pomembne tržaške družine, njen oče Ettore je bil na čelu lokalne judovske skupnosti.

Več v današnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo