Torek, 27 julij 2021
Iskanje

Nož v hrbet

Režiser Rian Johnson posnel uspešno kriminalk

12. dec. 2019 | 11:11
    ?wmode=transparent&controls=2&showinfo=0&theme=light">
Dark Theme

Eden najbolj očarljivih in priljubljenih tajnih agentov zadnjih let se tokrat predstavlja v vlogi detektiva. Daniel Craig je namreč Benoit Blanc.

V jutranjih urah, na dan po slovesnem praznovanju svojega 85. rojstnega dne, Harlan Thombrey leži mrtev na tleh na domačem posestvu. Truplo premožnega pisatelja kriminalnih romanov in hkrati uspešnega založnika odkrije Marta, dolgoletna družinska pomočnica. Gospod Thromney ima prerezan vrat, a na prvi pogled se zdi, da gre za samomor.

Priznani detektiv Benoit Blanc kljub temu sumi zločin in v trenutku osumi kar vse prisotne na posestvu – Harlanovo družino.

Bolj se bliža branje oporoke, bolj padajo maske in Benoitu ter njegovima dvema pomočnikoma postaja jasno, da vsak član družine skriva velike skrivnosti.

Film, ki v marsičem spominja na romane Agathe Christie in na novo oživlja na velikem platnu žal nekoliko pozabljene legendarne murder mistery, je v preteklih tednih v ZDA požel izreden uspeh, ki je presenetil celo najbolj rožnata pričakovanja.

Zapleti, preobrati in napetost vodijo namreč v šokanten, a tudi prepričljiv zaključek in s tem obelodanijo detektivsko uganko, kot je še ni bilo.

Režiser Rian Johnson, ki je pred dvema letoma z novim filmom Vojne zvezd nekoliko razočaral navdušence te serije, se je tokrat uspešno polastil režiserskega stola in poskrbel za zelo dober film, ki je te dni na sporedu tako v slovenskih kot v italijanskih filmskih dvoranah.

Cena con delitto (Nož v hrbet)

ZDA 2019

Režija: Rian Johnson

Igrajo: Daniel Craig, Toni Collette, Jamie Lee Curtis, Ana de Armas, Chris Evans, Don Johnson, Michael Shannon in LeKeith Stanfield

Ocena: ★★★★

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj menite o digitalnem covidnem potrdilu?

24. jul. 2021 | 8:00
a) Edina alternativa novemu lockdownu
b) Nesmiseln ukrep
c) Dobra ideja, a težko jo bo učinkovito izkoristiti
d) Ukrep, ki diskriminira
e) Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo