Sobota, 04 december 2021
Iskanje

Prisrčna zgodba o čarobnosti glasbe

Spletna pravljica SKD Tabor

6. mar. 2021 | 9:38
Dark Theme

Na vsakem koncertu se nekaj naučimo. Tako otroci kot odrasli. Zato so tudi Openska glasbena srečanja že dolgo let priljubljena priložnost za odkrivanje različnih aspektov glasbenega vesolja v dvorani Prosvetnega doma na Opčinah. Člani SKD Tabor (in publika koncertnega niza) pogrešajo to dejavnost, kot tudi vse ostale kulturne dogodke. Zato so se odločili, da bodo mlajši obiskovalci dobili v dar glasbeno pravljico, pri kateri sodelujejo člani dramske skupine Tabor, novi in že dolgoletni prijatelji. Izbrali so zbirko klavirskih skladb za mlade pianiste slovenskega skladatelja, pianista in aranžerja Blaža Puciharja, okrog katerih se nit pravljice vije na krilih ilustracij, ki jih podpisuje Igor Šinkovec.

Spletna pravljica SKD Tabor
Spletna pravljica SKD Tabor

Z režijo in priredbo Gregorja Geča, video obdelavo Damjana Košute in tonsko obdelavo Janija Rednaka, je zbirka postala spletni dogodek, s katerim je openski glasbeni niz našel nov način komuniciranja, tokrat s še bolj odkritim pedagoškim namenom. S pomočjo dinamične uporabe povednih ilustracij, posnetkov izvedb oz. rok pianista (Luca Delle Donne) in glasov članov dramske skupine, se gledalec na Youtube kanalu SKD Tabor v hipu vživi v prisrčno zgodbo, ki govori o čarobnosti glasbe in deluje kot odlična promocija in motivacija za študij klavirja v prvi vrsti, a tudi za bolj osebno in ustvarjalno “uporabo” glasbenih sredstev.

Več v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Proti covidu-19 se bodo po zeleni luči, ki sta jo prižgali evropska in italijanska agencija za zdravila EMA in AIFA, kmalu lahko cepili otroci med 5. in 11. letom starosti. Cepljenje otrok:

3. dec. 2021 | 17:20
Popolnoma zagovarjam
Delno zagovarjam
Delno odklanjam
Popolnoma odklanjam
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo