Torek, 23 april 2024
Iskanje

Slovenščina v furlanskem gledališču

Slovensko stalno gledališče in Gledališče Koper sta s koprodukcijo Ptičja farma gostovali v gledališču San Giorgio v Vidmu

Videm |
10. mar. 2023 | 16:01
Dark Theme

Slovensko stalno gledališče in Gledališče Koper sta s koprodukcijo Ptičja farma sinoči gostovali v furlanskem gledališču Teatri stabil furlan San Giorgio v Vidmu. Predstava je potekala v slovenščini z nadnapisi v furlanščini in sodi v okvir že utečenega medsebojnega sodelovanja.

Za prevod je poskrbel kolektiv Deželnega jezikovnega okenca za furlanski jezik, ki je s posebno pozornostjo do pomenskih nians razkril potencial furlanskega besednega zaklada v neobičajnem kontekstu starogrške komedije.

Občinstvo je bilo po predstavi navdušeno in je pohvalilo kvaliteto zanimive, aktualne in subtilne priredbe Jere Ivanc, ki je nudila žensko obarvani različici komedije dodatne vsebine v sozvočju z današnjim časom. Za gostovanje se je osebju SSG zahvalil umetniški vodja furlanskega gledališča Massimo Somaglino, priznanje nad sodelovanjem obeh gledališč pa je izrazil pristojni za kulturo videmske mestne uprave Fabrizio Cigolot.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava