Torek, 25 februar 2020
Iskanje

Srečno, Nick

Leto 2020 naj bi bilo leto glasbenikovega preporoda

14. nov. 2019 | 11:30
Dark Theme

Ameriški pankroker Nick Oliveri je pred malo več kot mesecem dni praznoval oseminštirideseti rojstni dan. Kalifornijski glasbenik se vneto pripravlja na naslednje sončno leto, ki naj bi mu prineslo glasbeni preporod. Leta 2020 bodo namreč izšli kar trije albumi. Oliveri je ponovno postavil na noge projekt Mondo Generator, s katerim bosta februarja zagledali luč plošči Fuck It in Shooters Bible, marca pa bo napočil čas za solo album N.O. Hits At All Vol. 666. Gre za širši izbor komadov, ki jih je glasbenik posnel v petindvajsetletni karieri, 666 pa je zaključno poglavje, že šesto po vrsti.

Nick Oliveri spada v vrh stoner glasbenikov, saj je bil član bendov, kot so Kyuss, Queens Of The Stone Age, Vista Chino, Dwarves in pa Mondo Generator. Zaradi večkrat »nekonvencionalnega« obnašanja in recimo temu živahnega značaja je Oliverija marsikateri bend pustil na cedilu. »Nori konj« (vzdevek si je Oliveri prislužil na terenu ...) se je v zadnjih letih malo umiril in se osredotočil na glasbeno kariero. Z novimi člani je spet sestavil skupino Mondo Generator, ki jo je bil ustanovil daljnega leta 1997 in z njo izdal štiri ploščke. Še posebno posrečena sta albuma Cocaine Rodeo in A Drug Problem That Never Existed. V njih spaja Oliveri stoner glasbo, alternativni rok, pank in še kako drugo glasbeno zvrst. Pred tremi leti se je ameriški glasbenik odločil, da bo svoje najboljše uspešnice zbral v zbirki Nick Oliverìs Mondo Generator Best of. Istočasno pa je podpisal pogodbo z neodvisno glasbeno založbo Heavy Psych Sounds Records, s katero je že izdal pet izborov uspešnic. Zaključni šesti del bo na vrsti marca 2020: N.O. Hits At All Vol. 666 je še ena glasbena kompilacija komadov, ki jih je Oliveri posnel z najrazličnejšimi glasbeniki zlasti z ameriške stoner scene. Veliko je hitrega panknrola, beri v pesmih Bleed Alright, You Turn Me On in Fuck ‘Em All. Oliveri pa nam ponuja tudi »one-man-band« komada, U.S.A. in Bite It You Scum, v kateri pred mikrofon stopi kar sam ter nas z akustično kitaro in hrapavim vokalom vnovič spomni zakaj mu pravijo »Nori konj« ... Srečno, Nick!

N.O. Hits At All Vol. 666

Nick Oliveri

Rokenrol, stoner, pank

Heavy Psych Sounds Records, 2020

Ocena: ★★★★

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero mesto naj bo evropska prestolnica kulture leta 2025?

13. feb. 2020 | 16:36
Kranj
Lendava
Ljubljana
Nova Gorica
Piran
Ptuj
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo