Torek, 04 avgust 2020
Iskanje

Umrla pevka skupine Roxette Marie Fredriksson

Zaslovela je v zadnjih dveh desetletjih preteklega stoletja

10. dec. 2019 | 16:01
Dark Theme

V 62. letu starosti je za posledicami dolgoletne bolezni umrla Marie Fredriksson, pevka pop skupine Roxette, ki je zaslovela v osemdesetih in devetdesetih letih preteklega stoletja. Skupino oz. duo Roxette je ustanovila leta 1986 skupaj z drugim članom Perom Gessiejem. Istega leta so objavili prvo zgoščenko, sloves pa sta dosegla ob koncu osemdesetih in v devetdesetih letih s pesmimi kot sta »Listen to your heart« ali »It must have been love«, ki sta dosegli vrh svetovnih glasbenih lestvic.

Pevki so leta 2002, ko je omedlela na domu, diagnosticirali možganski tumor. Zdravniki so jo opozorili, da ima zgolj 20-odstotno možnost preživetja, a je po dolgem in napornem poteku zdravljenja uspela okrevati, poročajo Primorske novice. Na turnejo se je ponovno podala leta 2011. Skupina Roxette je nastopila tudi na švedskih kraljevih porokah - princese Viktorije leta 2010 in princese Madeleine leta 2013. Glasbi se je morala dokončno odpovedati leta 2016.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo