Četrtek, 19 maj 2022
Iskanje

V Trstu nov festival Morje zgodb

Med gosti tudi slovenska pisateljica Bronja Žakelj

Trst |
7. sep. 2019 | 11:30
Dark Theme

Trst se rad ponaša s svojo literarno tradicijo, z imeni pesnikov in pisateljev, ki so tu našli navdih za ustvarjanje v različnih jezikih ... kaj več od tega pa ne zmore – na primer svoje Hiše literature ali literarnega festivala. Zanj so končno poskrbeli organizatorji jesenske regate Barcolane, ki že zelo dolgo ni več samo športni dogodek, temveč iz leta v leto premika meje in širi območje svojega delovanja. Od 2. do 6. oktobra, torej teden pred 51. Barcolano, ki bo kot znano 13. oktobra, bo Trst preplavilo Morje zgodb (Barcolana – Un mare di racconti), literarni festival s številnimi mednarodnimi gosti. Med njimi bo tudi slovenska pisateljica Bronja Žakelj, ki bo 4. oktobra predstavila italijanski prevod svoje s kresnikom nagrajenega prvenca Belo se pere na devetdeset – v italijanščino ga je prevedel Miha Obit, izšel je pri založbi Bottega Errante. Umetniški vodja festivala, novinar Alessandro Mezzena Lona, je v Trst povabil tudi nizozemskega pisatelja-popotnika Jana Brokkena, italijanski pisateljici Stefanio Auci in Romano Petri, Stefana Mancusa in mnoge druge.

Več v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo