Sobota, 18 januar 2020
Iskanje

Zapeli bodo še petdesetič

Začenja se jubilejna Primorska poje

22. feb. 2019 | 12:45
Dark Theme

Na gradu Dobrovo se danes začenja 50. jubilejna zborovska revija Primorska poje, ena največjih manifestacij slovenske ljubiteljske kulture pri nas, ki bo do konca aprila združila preko 200 pevskih zborov in na tisoče pevk in pevcev. Potekala bo v duhu tradicije, po ustaljenih tirnicah, a z nekaterimi priložnostnimi dodatki, kot sta v prvi vrsti jubilejna publikacija in slavnostni koncert v nedeljo, 3. marca, ob 19. uri v Avditoriju Portorož.

Otvoritveni koncert bo nocoj v Goriških Brdih, na gradu Dobrovo, kjer bo med šestimi nastopajočimi zbori tudi Moški pevski zbor Vesna iz Križa. Za otvoritev na italijanski strani nekdanje meje pa bo poskrbela ZCPZ Trst, ki med prvim zamejskim vikendom jubilejne revije prireja dva koncerta. Prvi bo jutri (sobota) ob 20. uri v Marijinem domu v Ulici Risorta, drugi pa v nedeljo ob 17. v cerkvi sv. Jerneja na Opčinah (in ne v bazovski cerkvi, kot je bilo prvotno načrtovano).

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katera beseda je v letu 2019 najbolj zaznamovala slovensko narodno skupnost v Italiji?

14. jan. 2020 | 17:00
Defibrilator
Jezik
Migranti
Narodni dom
Paritetni odbor
Predsednica
Predstavništvo
Ravnatelj
Stadion
Strelišče
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo