Sobota, 23 februar 2019
Iskanje

Lego z manjšim dobičkom

4. sep. 2018 | 14:45
Dark Theme

Danski Lego je v prvi polovici leta zabeležil tri milijarde kron čistega dobička, kar je 10 odstotkov manj kot v enakem lanskem obdobju. Za pet odstotkov so se na 14,3 milijarde kron znižali prihodki, a v družinskem podjetju ocenjujejo, da so na pravi poti k dolgoročni rasti. V danskem podjetju padec dobička pripisujejo predvsem negativnim učinkom šibkejšega dolarja. Izpostavili pa so, da se je prodaja stabilizirala.
Izvršni direktor podjetja je povedal, da želijo stabilizirati poslovanje in investicije ter ustvariti pogoje za dolgoročno rast. Rezultati pa kažejo, da so na pravi poti.
Lego je na zrelih trgih, kot je Zahodna Evropa, glede na lansko prvo polletje posloval stabilno, medtem ko so, da so kljub zaprtju Toys R Us v Severni Ameriki, ki zanje predstavlja največji trg, zabeležili le manjši padec.
Boljše poslovanje je Lego zabeležil na Kitajskem, kjer je bila rast dvomestna. V kratkem nameravajo odpreti trgovini v Šanghaju in Pekingu, prav tako nameravajo razširiti spletno ponudbo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da mora v italijanskem parlamentu sedeti predstavnik slovenske manjšine?

9. feb. 2019 | 7:00
Da, v obeh vejah parlamenta
Da, a samo v senatu
Ne
Ne, je pa primerno, da se Slovencem olajša izvolitev svojega predstavnika
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo