Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Generali z novim vodstvom in novo strategijo

29. apr. 2016 | 12:56
Dark Theme

Skupina Generali po nemirnem obdobju, posejanem z ovirami, stopa v novo obdobje. Na včerajšnji skupščini krilatega leva v Trstu je predsednik Gabriele Galateri di Genola izrazil prepričanje, da sta novi pooblaščeni upravitelj Philippe Donnet in generalni direktor Alberto Minali »zmagovit voditeljski par«. Galateri je zadovoljen, da so po odstopu Maria Greca hitro imenovali nove vrhove krilatega leva. Bivšemu pooblaščenemu upravitelju morajo izplačati še 1,8 milijona evrov in 163 tisoč delnic.
Delniška struktura se ni bistveno spremenila. Prvi delničar je Mediobanca s 13,21% delnic, sledijo po vrsti Delfin (Del Vecchio) s 3,16%, podpredsednikova skupina Caltagirone s 3%, investicijski sklad Blackrock (2,82%) in Kitajska ljudska banka (2%). Skupščina je odobrila bilanco za leto 2015, dobiček znaša dve milijardi evrov, dividende pa 72 centov za vsako delnico. Upravni svet je na koncu potrdil predsednika Galaterija, podpredsednika sta Francesco Gaetano Caltagirone in Clemente Rebecchini.
Galateri je opozoril na težave v zavarovalniškem sektorju (ostra konkurenca in nižji dobički) ter nakazal pot, ki jo je treba prehoditi: poenostavitev in večja transparentnost proizvodov. Philippe Donnet je napovedal »enostavnejšo, hitrejšo in bolj povezano« družbo Generali. »To je močna blagovna znamka, priznana po vsem svetu,« je poudaril.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava