Ponedeljek, 21 september 2020
Iskanje
5G

5G: več kontrol za novo tehnologijo

Pobuda deželne vlade v sodelovanju z agencijo za okolje Arpa

FJK |
24. jun. 2020 | 8:17
Dark Theme

Deželna vlada oziroma deželna agencija za okolje Arpa bosta odslej skrbeli za stalno in poglobljeno monitoražo elektromagnetnega sevanja v Furlaniji - Julijski krajini na področju mobilne telefonije. Namen deželne uprave je zagotavljati zaščito okolja in ljudi, a obenem nuditi možnost razvijanja novih tehnologij na področju mobilne telefonije v vidiku uvajanja nove tehnologije 5G oziroma t. i. novega omrežja 5G, ki bo nadgradnja četrte generacije mobilne telefonije (4G).

Agencija Arpa bo še naprej nadaljevala z merjenjem sevanja, ki je bilo v deželi vselej izrazito pod zakonsko predvideno mejo, odslej pa bo na spletni strani objavljala vse podatke in mesečna poročila o opravljenem delu. Na portalu bodo tudi podatki o delovanju različnih zasebnih družb, ki gradijo ustrezno infrastrukturo, posebno poglavje bo namenjeno lažnim novicam, ki se širijo glede nove tehnologije. To je izšlo s tiskovne konference, na kateri sta deželni odbornik za okolje Fabio Scoccimarro in direktor agencije Arpa Stelio Vatta orisala dogajanje v FJK v tem sektorju. Kot je poudaril Scoccimarro, je bil namen srečanja z novinarji »razčistiti« argument, zaradi katerega je v zadnjem obdobju mnogo ljudi v skrbeh.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morala biti uporaba zaščitne maske v razredih med poukom obvezna:

1. sep. 2020 | 18:00
Da
Da, samo po 14. letu
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo