Ponedeljek, 26 avgust 2019
Iskanje

»Benečija in Gorica hirata, v Trstu še nič«

Robert Frandolič pred ponedeljkovim občnim zborom SDGZ

FJK |
29. jun. 2019 | 6:27
Dark Theme

Robert Frandolič nima protikandidata. Zato bo po ponedeljkovem občnem zboru Slovenskega deželnega gospodarskega združenja (SDGZ) začel svoj prvi polni predsedniški mandat. Na čelo organizacije je namreč prišel lani po odstopu Nika Tenzeja.

»Težava, ki jo imajo naša podjetja, je majhnost. Večinoma gre za mala ali mikro podjetja z največ 20 zaposlenimi. A svet se spreminja, moramo se tudi mi. Zato spodbujamo člane k inovacijam,« je povedal v pogovoru za naš dnevnik.

O tem, ali obstaja načrt ali vsaj možnost, da bi slovensko gospodarstvo pomagalo pri razvoju Benečije, pa je priznal, da se nekaj premika. »Nekaj se pripravlja, to lahko povem. Morali pa bomo pohiteti, ker se vsi izseljujejo. Zato je nastal tak problem, da bo kmalu nerešljiv, če ne bo ukrepov. Težave so velike, predvsem infrastruktura je pomanjkljiva.«

A kot pravi, sta Benečija in Gorica »rak rana Furlanije Julijske krajine«, o Trstu pa pravi, da besedam o razvojnih priložnostih za zdaj ne sledijo dejanja.

Pogovor v celoti objavljamo v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da je zastava Slovenije tudi zastava Slovencev v Italiji?

25. jul. 2019 | 4:00
Da
Ne
Raje druga
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo