Ponedeljek, 01 junij 2020
Iskanje

Brezplačni avtobus za kolesarje bo povezoval Istro in Kras

Vozil bo na krožni relaciji Koper-Kozina-Škocjanske jame-Divača-Štanjel-Sežana-Lipica-Kozina-Koper

FJK |
16. maj. 2019 | 6:32
Dark Theme

Bi šli kolesarit v okolico Divače ali Štanjela, a se vam zdi pot iz Trsta predolga? Že ta konec tedna boste lahko kolo naložili na brezplačni avtobus za kolesarje, ki bo povezoval Istro in Kras. V začetku junija pa bo znova zaživela še brezplačna avtobusna povezava med Koprom in Gradežem. Gre za evropska projekta, od katerih si v regiji obetajo več kolesarskih turistov.

»Lani je prvič zaživela povezava med Koprom, Gradežem in Krminom, letos pa se ji pridružuje še krožna avtobusna povezava med Istro in Krasom. Gre za pilotni projekt,« pravi vodja projektov v Regionalnem razvojnem centru (RRC) Koper Larisa Kunst.

Avtobus s prikolico za kolesa (KoloBus) med Istro in Krasom v okviru projekta Medcycletour bo prvič šel na pot v nedeljo, 19. maja. Vozil bo na krožni relaciji Koper-Kozina-Škocjanske jame-Divača-Štanjel-Sežana-Lipica-Kozina-Koper, in to vsak konec tedna do konca septembra. Odhod z glavne koprske avtobusne postaje bo trikrat dnevno - ob 8., 13. in 18. uri. Rezervacije niso potrebne.

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo