Torek, 12 november 2019
Iskanje

Conte bo sestavil vlado

Pristaši Gibanja 5 zvezd podprli zavezništvo z Demokratsko stranko

Rim |
3. sep. 2019 | 19:38
Dark Theme

Giuseppe Conte bo v naslednjih urah sestavil novo italijansko vlado, ki bo sad zavezništva med Gibanjem 5 zvezd in Demokratsko stranko. Dokončno zeleno luč za koalicijo so danes prižgali pristaši G5Z, ki so se na spletnem glasovanju (79 odstotkov za) jasno opredelili za koalicijo z demokrati. Glasovalo je skoraj 80 tisoč na 117 tisoč volilnih upravičencev.

Mandatar za sestavo nove vlade bo najbrž jutri uradno sporočil predsedniku republike Sergiu Mattarelli, da je vladni program nared, v glavnem pa tudi sestava nove vlade. Slednja bo v poslanski zbornici razpolagala z dokaj udobno večino, nekoliko težje življenje pa jo čaka v senatu. Danes sta se delegaciji G5Z in DS dogovorili za okvirni osnutek vladnega programa, pri čemer so upoštevali tudi programske predloge levice in parlamentarcev avtonomij ter jezikovnih manjšin.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo