Sreda, 27 januar 2021
Iskanje

»Čudovito je, ko bankomat spregovori v slovenščini!«

V oddaji Caterpillar na Radio2 ob dogodku M'illumino di Meno tudi o Zadružni kraški banki

6. mar. 2020 | 18:12
Dark Theme

Ko so v četrtek v oddaji Caterpillar na radijskem omrežju Radio2 predstavljali današnji dogodek M'illumino di Meno, s katerim želijo poslušalce spodbujati k energetski varčnosti in trajnostnemu načinu življenja, so k mikrofonu povabili Sergia Gattija, direktorja združenja Federcasse, v katerega je v Italiji včlanjenih več kot 260 bank, med temi tudi tržaško-goriška Zadružna kraška banka.

Radijski voditelj Massimo Cirri je Gattija povabil, naj našteje primere, s katerimi so različni bančni zavodi pristopili k dogodku M'illumino di Meno. Z naštevanjem primerov je začel na jugu Italije, čisto ob koncu pa se je »zaustavil« tudi v naših krajih. »Posebej mi je pri srcu omemba ene izmed naših bank, ki posluje v slovenskem jeziku,« je začel – in takrat ga je Cirri z navdušenim vzklikom prekinil: »La zeta-kappa-bi!«, torej ZKB, kot Zadružna kraška banka. »Krasno, medtem ko dviguješ gotovino, ti bankomat govori slovensko, to je čudovito,« je pristavil Cirri. »Na sedežu ZKB bodo danes posadili drevo, poleg tega pa bodo tudi ugasnili svetlobni napis,« je Gatti napovedal današnjo akcijo Zadružne kraške banke.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katera bi bila najboljša rešitev za izhod iz vladne krize v Italiji:

26. jan. 2021 | 16:40
Tretja vlada pod vodstvom Giuseppeja Conteja
Oblikovanje nove vlade brez dosedanjega premierja
Oblikovanje institucionalne vlade s široko koalicijo
Predčasne volitve
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo