Ponedeljek, 15 julij 2019
Iskanje

Danes obeležujemo dan Zemlje

Letos je posvečen zaščiti ogroženih živalskih in rastlinskih vrst

Svet |
22. apr. 2019 | 16:41
Dark Theme

Po vsem svetu danes obeležujemo dan Zemlje, ki je letos posvečen zaščiti ogroženih živalskih in rastlinskih vrst. Izumrtje je v našem obdobju najhitrejše v zadnjih 60 milijonih letih, kar je posledica človeške dejavnosti so opozorili pri organizaciji Earth Day Network. Človek je nepopravljivo porušil ravnovesje narave.

Izgubljanje živalskih in rastlinskih vrst je posledica podnebnih sprememb, krčenja gozdov, izgube habitatov, tihotapljenja in divjega lova, netrajnostnega kmetijstva, onesnaževanja, pesticidov in številnih drugih dejavnikov.

Organizatorji dneva Zemlje opozorjajo, da lahko stopnjo izginjanja še vedno upočasnimo, številne ogrožene vrste pa lahko okrevajo. A delovati moramo skupaj in zgraditi globalno omrežje, ki bo zahtevalo takojšnje ukrepanje.

Ministrstvo za okolje in prostor opozarja, da lahko vsi, vladne in nevladne ustanove ter posamezniki pripomoremo k trajnostno naravnanemu razvoju, zdravemu okolju in bivanju ter za okoljsko in podnebno bolj prijazen planet.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

28. maj. 2019 | 12:28
v Sloveniji
na Hrvaškem
v Italiji
v Grčiji
v kakšni drugi evropski državi
na eni od neevropskih celin
ne bom dopustoval
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo