Ponedeljek, 25 maj 2020
Iskanje

Danes obeležujemo dan Zemlje

Letos je posvečen zaščiti ogroženih živalskih in rastlinskih vrst

Svet |
22. apr. 2019 | 16:41
Dark Theme

Po vsem svetu danes obeležujemo dan Zemlje, ki je letos posvečen zaščiti ogroženih živalskih in rastlinskih vrst. Izumrtje je v našem obdobju najhitrejše v zadnjih 60 milijonih letih, kar je posledica človeške dejavnosti so opozorili pri organizaciji Earth Day Network. Človek je nepopravljivo porušil ravnovesje narave.

Izgubljanje živalskih in rastlinskih vrst je posledica podnebnih sprememb, krčenja gozdov, izgube habitatov, tihotapljenja in divjega lova, netrajnostnega kmetijstva, onesnaževanja, pesticidov in številnih drugih dejavnikov.

Organizatorji dneva Zemlje opozorjajo, da lahko stopnjo izginjanja še vedno upočasnimo, številne ogrožene vrste pa lahko okrevajo. A delovati moramo skupaj in zgraditi globalno omrežje, ki bo zahtevalo takojšnje ukrepanje.

Ministrstvo za okolje in prostor opozarja, da lahko vsi, vladne in nevladne ustanove ter posamezniki pripomoremo k trajnostno naravnanemu razvoju, zdravemu okolju in bivanju ter za okoljsko in podnebno bolj prijazen planet.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo