Sobota, 04 december 2021
Iskanje

Foto: Pred Sardinijo našli kitovko z več kot 20 kg plastike v želodcu

V želodcu breje kitovke so med drugim našli nakupovalne vrečke, vrvice, plastične krožnike in embalažo pralnega praška

2. apr. 2019 | 12:53
Dark Theme

Pred obalo Sardinije je naplavilo truplo kitovke, ki je imela v želodcu več kot 20 kilogramov plastike. V želodcu breje kitovke so med drugim našli nakupovalne vrečke, vrvice, plastične krožnike in embalažo pralnega praška, so sporočili iz okoljske nevladne organizacije Svetovni sklad za naravo (WWF).

Osem metrov dolga samica kita glavača je bila breja, zarodek, ki je bil dolg že dva metra, pa se je začel razkrajati že v notranjosti matere. Vzrok pogina kitovke še ni znan. Truplo je naplavilo v bližini letovišča Porto Cervo.

To je že drugi primer poginulega kita v zadnjem mesecu, v katerem so našli večjo količino plastike. V sredini marca so pred obalo Filipinov odkrili mladega kita, ki je imel v želodcu okoli 40 kilogramov plastike.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Proti covidu-19 se bodo po zeleni luči, ki sta jo prižgali evropska in italijanska agencija za zdravila EMA in AIFA, kmalu lahko cepili otroci med 5. in 11. letom starosti. Cepljenje otrok:

3. dec. 2021 | 17:20
Popolnoma zagovarjam
Delno zagovarjam
Delno odklanjam
Popolnoma odklanjam
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo