Sreda, 23 september 2020
Iskanje

Furio Radin spet podpredsednik sabora

V novi hrvaški vladi bo manjšine zastopal Srb Boris Milošević

Zagreb |
23. jul. 2020 | 9:25
Dark Theme

Poslanec italijanske narodnosti Furio Radin je bil izvoljen za enega od petih podpredsednikov novoizvoljenega hrvaškega parlamenta (sabora) in bil tako potrjen na funkciji, ki jo je že imel v prejšnjem parlamentarnem sklicu. Radin je bil na nedavnih volitvah že osmič zapored izvoljen v sabor, na tokratnih volitvah pa ni imel tekmecev. V saboru sedi osem poslancev iz vrst narodnih manjšin, ki bodo v zameno za podporo novi desnosredinski vladi predsednika Andreja Plenkovića dobili mesto enega od podpredsednikov vlade, ki ga bo zasedal Srb Boris Milošević.

V novem hrvaškem parlamentu sedi tudi Barbara Antolić Vupora, prva poslanka iz vrst slovenske manjšine na Hrvaškem v 30-letni zgodovini sabora, ki je bila na volitvah izvoljena v hrvaški parlament. Kandidirala je na listi levo usmerjene opozicijske SDP in bila izvoljena v varaždinskem okrožju.

Med poslanci levosredinske SDP je tudi Italijan z Reke Erik Fabijanić, tako da hrvaški sabor šteje torej dva Italijana in eno Slovenko.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morala biti uporaba zaščitne maske v razredih med poukom obvezna:

1. sep. 2020 | 18:00
Da
Da, samo po 14. letu
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo