Sreda, 22 maj 2019
Iskanje

Giro tudi na Višarje?

Predlog deležen podpore, a tudi nasprotovanj

14. mar. 2019 | 6:25
Dark Theme

V Kanalski dolini buri duhove zamisel, da bi bile Višarje do leta 2022 etapni cilj kolesarske dirke Giro d’Italia. Projekt, ki ga je za družbo RCS pripravil Enzo Cainero, kjučni človek za etape Gira v Furlaniji Julijski krajini, močno podpira trbiški podžupan Igino Cimenti, precejšnje pomisleke pa izražata naborješko-ovški župan Boris Preschern in odgovoren za pastoralne dejavnosti na Višarjah pater Peter Lah, poroča beneški časnik Dom. Etapa, ki naj bi se končala v Kanalski dolini, naj bi startala iz furlanskega Rivolta, kjer domuje letalska akrobatska skupina Freccie Tricolori.

Iz Ovčje vasi naj bi za Giro do Višarij po trasi sedanje gozdne poti speljali asfaltirano cesto. »Višarje so eno od redkih svetišč, kjer je še dokaj mirno,« meni pater Lah, ki torej ni ravno navdušen nad možnostjo prihoda slovite in svetovne znane kolesarske dirke. Zanimanje za cilj Gira na Višarjah kaže tudi deželna vlada Furlanije Julijske krajine.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Na letošnjih evropskih volitvah:

16. maj. 2019 | 19:15
bom glasoval v skladu s tradicijo
bom spremenil svojo volilno navado
sem še neodločen, koga naj volim
še ne vem, ali bom volil
ne bom volil
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo