Ponedeljek, 25 maj 2020
Iskanje

»Italija, oprosti za veliko zamudo«

Predsednica Ursula von der Leyen napoveduje nove finančne ukrepe EU

2. apr. 2020 | 16:27
Dark Theme

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je javno priznala, da je EU ob izbruhu koronavirusa spodletelo ustrezno priskočiti na pomoč Italiji, ki jo je pandemija najbolj prizadela. A to se zdaj spreminja, je zatrdila. Kot je von der Leyenova zapisala v dnevniku La Repubblica, EU Italiji v prvih dneh krize, ki jo je sprožilo širjenje novega koronavirusa, ni pomagala tako, kot bi morala. »Preveč jih je mislilo na domače probleme,« je poudarila nemška predsednica EU. Repubblica in drugi italijanski časopisi tolmačijo njene besede kot opravičilo za zamudo pri pomoči od koronavirusa zelo hudo prizadeti Italiji.

Evropska komisija je medtem danes predlagala nov sveženj pomoči v boju proti koronavirusu, ki vključuje 100 milijard evrov posojil za preprečitev odpuščanja delavcev in maksimalno prožnost pri črpanju evropskih sredstev. EU je doslej v bitki z virusom mobilizirala že 2770 milijard evrov, je izpostavila predsednica komisije Ursula von der Leyen. Gre za neke vrste evropski Marshallov plan, s katerim so ZDA priskočile na pomoč od druge svetovne vojne razdejani Evropi, v prvi vrsti Italiji.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo