Sobota, 10 april 2021
Iskanje

»Izkrivljena podoba Slovenije«

Veleposlanik Kunstelj pisal odgovornemu uredniku Espressa

Rim |
11. apr. 2020 | 11:41
Dark Theme

Ni ravno običajno, da se veleposlaniki odzivajo na poročanje v medijih. Dolžnost, da se oglasi, pa je tokrat začutil slovenski veleposlanik v Italiji, Tomaž Kunstelj, ki ga je k temu izzval članek z naslovom »Destra pigliatutto, che buio a Lubiana« slovenskega novinarja Blaža Zgage v tedniku L’Espresso. Slovenski diplomat je svoj odziv na članek poslal odgovornemu uredniku tednika Marcu Damilanu. Kunstelj je prepričan, da članek nikakor ne odraža realnega političnega stanja v Sloveniji in da gre za slovenski medijski obračun z aktualno vlado, ki jo vodi Janez Janša. Članek je po oceni diplomata povzročil številne odzive tako v Rimu kot v Trstu ter med pripadniki slovenske manjšine v Italiji.

Članek v Espressu nosi naslov (v prostem prevodu) Desnica vse pobere, mrak v Ljubljani. »Za kuliso pandemije je v Sloveniji v teku državni udar,« sklene avtor, ki opozarja, da bodo Slovenci ob koncu karantene zelo težko spet prepoznali svojo državo. V njem med drugim tudi piše o zamenjavah, ki jih je Janševa vlada izvedla na vrhovih policije in vojske ter o kritikah, ki jih vsakodnevno namenja svobodnemu novinarstvu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj me najbolj skrbi v obdobju pandemije?

5. apr. 2021 | 18:09
Zdravje
Omejitev osebne svobode
Gospodarska kriza
Pomanjkanje medosebnih odnosov
Cepljenje
Kdor zanikuje nevarnost virusa
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo