Torek, 27 julij 2021
Iskanje

Kacin o odpiranju mej, a ni omenil Italije

Predstojnik centra za nalezljive bolezni pri NIJZ Mario Fafangel je povedal, da epidemiološka slika je z izjemo Italije v sosednjih državah ugodna

25. maj. 2020 | 16:11
Dark Theme

Slovenija aktivno dela v smeri odpiranja meja s sosednjimi državami, je na današnji novinarski konferenci zatrdil vladni govorec Jelko Kacin. Odpiranja meje z Italijo pa ni omenil.

Kot je že povedal v preteklih dneh, odločitev o odpiranju meje suvereno sprejme vsaka posamična država, in bodo o tem odločali, dokler ne bo sporazuma na evropski ravni, bilateralni sporazumi. Slovenija je najbližje sporazumu s Hrvaško, je povedal. Tik pred zdajci naj bi bil tudi sporazum z Madžarsko, medtem ko je v zvezi z Avstrijo ocenil, da je bilo sporočil s slovenske strani dovolj.

Predstojnik centra za nalezljive bolezni pri NIJZ Mario Fafangel je povedal, da je epidemiološka slika, upoštevajoč kazalec 14-dnevne kumulativne pojavnosti na 100.000 prebivalcev, tako v Sloveniji kot v vseh sosednjih državah ugodna, izjema je le Italija. Ta kazalnik in število opravljenih testiranj NIJZ upošteva pri pripravi tedenske ocene epidemiološkega stanja v soseščini.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj menite o digitalnem covidnem potrdilu?

24. jul. 2021 | 8:00
a) Edina alternativa novemu lockdownu
b) Nesmiseln ukrep
c) Dobra ideja, a težko jo bo učinkovito izkoristiti
d) Ukrep, ki diskriminira
e) Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo