Ponedeljek, 21 september 2020
Iskanje

Kacin: razmere resne, število okuženih se bo povečalo

Napovedal je, da se bo treba pripraviti na bistveno večje število hospitaliziranih

15. sep. 2020 | 15:42
Dark Theme

Epidemiološki podatki za Slovenijo kažejo, da se stanje glede pandemije z novim koronavirusom še ne izboljšuje, meni vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin. Razmere je ocenil kot resne. Na oddelkih za bolnike s covidom-19 zmanjkuje postelj, je povedal, zdravstveni sistem pa se medtem pripravlja na zagon četrte enote za bolnike s covidom-19. Tri trenutno delujeo na UKC Ljubljana, UKC Maribor in na univerzitetni kliniki Golnik.

Kacin je poudaril, da se bo treba pripraviti na bistveno večje število hospitaliziranih, to pa verjetno že v drugi polovici septembra. Tako število okužb v teh dneh namreč sporoča, da je bilo zajetih le en del okuženih. Na lokalni ravni pa se stvari širijo in v petih ali šestih dneh se bo to število povečalo, je opozoril.

Vlada bo poskrbela za boljšo dostopnost do zdravnikov, je še napovedal Kacin, če ministrstvo za zdravje ne bo ukrepalo in bo v tem primeru sklicala direktorje zdravstvenih domov. Nedopustno je, da je tako težko priti do zdravnika, da te napoti na test, je poudaril.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morala biti uporaba zaščitne maske v razredih med poukom obvezna:

1. sep. 2020 | 18:00
Da
Da, samo po 14. letu
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo