Ponedeljek, 25 maj 2020
Iskanje

Kdo se bo ukvarjal s Slovenci?

V novi vladi ni nobenega podministra in sekretarja iz vrst FJK

Rim |
13. sep. 2019 | 17:45
Dark Theme

Med novimi namestniki ministrov in vladnimi sekretarji (italijanski premier Giuseppe Conte jih je danes imenoval 42) ni nobenega politika iz Furlanije Julijske krajine, tako da bo celotno »deželno breme« v novi vladi nosil minister Stefano Patuanelli. Med kandidati za podtajniško mesto je bila skoraj do zadnjega Debora Serracchiani (DS), svoj čas se je govorilo tudi o Ettoreju Rosatu.

Za poslansko mesto, ki ga je z imenovanjem v Evropsko komisijo izpraznil Paolo Gentiloni, bo morda kandidiral Tržačan Gianni Cuperlo.

Za slovensko manjšino bo pomembna porazdelitev zadolžitev na notranjem ministrstvu, ki ga vodi Luciana Lamorgese. V prvi Contejevi vladi je bil za jezikovne manjšine zadolžen ligaš Daniele Molteni, ki v več kot enem letu ni našel časa za srečanje s Slovenci in za sklic vladnega omizja za slovensko manjšino. Za založništvo bo v sklopu predsedstva vlade odgovarjal 51-letni poslanec DS iz Veneta Andrea Martella, ki ima za seboj precej dolgo politično kilometrino, saj je parlamentarec od leta 2001. Doslej je bil namestnik predsednika poslanske skupine DS Graziana Delria, predvsem pa zelo tesen sodelavec strankinega vodje Nicole Zingarettija.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo