Ponedeljek, 22 julij 2019
Iskanje

Klobucharjeva zbrala že več kot milijon dolarjev

Analitiki ji pripisujejo največ možnosti za uspeh proti Donaldu Trumpu

ZDA |
14. feb. 2019 | 10:28
Dark Theme

Demokratska senatorka slovenskega rodu iz Minnesote Amy Klobuchar, ki je pred nekaj dnevi v Minneapolisu v snežnem metežu napovedala kandidaturo za predsednico ZDA na volitvah leta 2020, je v 48 urah zbrala več kot milijon dolarjev donacij za kampanjo. Šlo naj bi večinoma za majhne donacije posameznikov preko interneta, ki so navadno ključnega pomena pri izbiri demokratskega kandidata ali kandidatke. Po ocenah analitikov jih bo najmanj 20. Sposobnost nabiranja sredstev za volilno kampanjo pa velja tudi za pomemben pokazatelj o ugledu, ki ga kandidat uživa v javnosti.

Več kot Klobucharjeva je doslej po razglasitvi kampanje zbrala senatorka iz Kalifornije Kamala Harris. Na račun njene kampanje je v 24 urah prispelo 1,5 milijona dolarjev, v povprečju je od 38.000 posameznikov zbrala po 37 dolarjev, vendar pa je Kalifornija precej večja in bogatejša od Minnesote.

Klobucharjevi analitiki pripisujejo največ možnosti za uspeh proti Donaldu Trumpu, ker velja za najbolj sredinsko oziroma najmanj skrajno levo kandidatko, s smislom za humor in žilavostjo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

28. maj. 2019 | 12:28
v Sloveniji
na Hrvaškem
v Italiji
v Grčiji
v kakšni drugi evropski državi
na eni od neevropskih celin
ne bom dopustoval
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo