Ponedeljek, 04 julij 2022
Iskanje

Kocijančič: Za obsodbo sem izvedel iz časopisa ...

Zaradi neupravičenih povračil reprezentančnih stroškov deželne svetniške skupine Mavrične levice bo moral vrniti 56 tisoč evrov

FJK |
19. jan. 2019 | 16:32
Dark Theme

Nekdanjega vodjo deželnih svetnikov Mavrične levice Igorja Kocijančiča je po poročanju Piccola doletela obsodba računskega sodišča v Rimu, in sicer v okviru zgodbe o neupravičenih reprezentančnih stroškov deželnih svetniških skupin v prejšnjih mandatnih dobah. Kocijančič pa je za Primorski dnevnik povedal, da je novico izvedel prav ob branju časopisa oziroma še prej iz jutranjih sms sporočil, ki so mu jih znanci poslali v znak solidarnosti. »Res sem začuden, da sem o tem izvedel iz časopisa. Navadno me o tem obveščajo odvetniki ...« je komentiral.

Računsko sodišče v Rimu je potrdilo sodbo deželnega računskega sodišča, čeprav je vsoto, ki bi jo moral nekdanji deželni svetnik vrniti javni blagajni, zmanjšala: z 68.408 na 56.251 evrov. Kot je pojasnil Kocijančič, ki vsebine te sodbe kot omenjeno ne pozna, gre za stroške svetniške skupine Mavrične levice za triletje 2010-2012, vključujeni pa so stroški treh svetnikov in osebja te skupine. Vmes, kot pravi, sta bili tudi dve oprostilni sodbi. Sodstvo je v teh letih v bistvu presojalo, ali gre razne zneske za tiskanje plakatov in letakov ter za potovanja na sestanke res pripisati dejavnostim svetniške skupine, ali pa gre za strankarsko dejavnost.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava