Sreda, 22 september 2021
Iskanje

Mešane patrulje prihodnji teden

Napoved slovenske policije po vprašanju Primorskega dnevnika

21. jul. 2021 | 21:50
Dark Theme

Italijanskemu podpisu operativnega dogovora o vzpostavitvi mešanih policijskih patrulj ob slovensko-italijanski meji v Rimu je danes, 21. julija, sledil še podpis s strani slovenske policije, so na vprašanje Primorskega dnevnika odgovorili v Ljubljani. V službi za odnose z javnostmi slovenske policije so dodali, da »glede na še nekatera usklajevanja in izdajo dovoljenj italijanskih varnostnih organov« pričakujejo, da bodo mešane patrulje začele z delom v naslednjem tednu.

Za ponovno vzpostavitev mešanih patrulj, ki so delovale med julijem 2019 in izbruhom koronavirusne pandemije marca 2020, sta se junija letos na Brdu pri Kranju dogovorila notranja ministra Aleš Hojs in Luciana Lamorgese. Sledilo je več napovedi, da bosta policiji »kmalu« začeli s skupnim nadzorom meje, nazadnje se je v torek tako izrazila vodja policije v Trstu Irene Tittoni.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj menite o morebitni uvedbi obveznega cepljenja proti covidu-19?

4. sep. 2021 | 6:00
Popolnoma soglašam
Delno soglašam
Delno nasprotujem
Popolnoma nasprotujem
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo