Četrtek, 22 avgust 2019
Iskanje

Milijardna injekcija za robotske dostave

Denar bodo namenili za nadaljnji razvoj tehnološke rešitve za avtonomno vožnjo in širitev poslovanja

ZDA |
12. feb. 2019 | 12:01
    ?wmode=transparent&controls=2&showinfo=0&theme=light">
Dark Theme

Ameriško startup podjetje s področja robotske dostave Nuro je pridobilo milijardno finančno injekcijo. Z japonskim naložbenim skladom Softbank Vision Fund so se dogovorili za financiranje v višini 940 milijonov dolarjev, sredstva bodo namenili za nadaljnji razvoj tehnološke rešitve za avtonomno vožnjo in širitev poslovanja.

V podjetju Nuro s pomočjo strokovnjakov s področja robotike, umetne inteligence in računalniškega vida razvijajo programske in strojne rešitve za robotsko oziroma avtonomno dostavo blaga na lokalni ravni. Lani so v okviru svoje storitve razvili tudi lastno avtonomno dostavno vozilo, poimenovano R1, ki lahko brez voznika dostavlja najrazličnejše blago po naročilu, in sklenili partnerstvo z ameriško trgovsko verigo Kroger za dostavo nakupljenega blaga.

Podjetje bo sveža finančna sredstva porabilo za širitev svoje dostavne storitve na nova območja, za dodajanje novih partnerjev, širitev svoje flote vozil za avtonomno dostavo, nadaljnji razvoj tehnologije za avtonomno vožnjo in kadrovsko krepitev. Naložba sicer potrebuje še odobritev regulatorjev.

Področje avtonomne vožnje v zadnjih letih doživlja hiter razvoj, lotevajo se ga tako največji svetovni tehnološki in avtomobilski giganti kot številna startup podjetja.

Prav minuli teden je investicijo v višini 530 milijard dolarjev pridobilo ameriško startup podjetje za razvoj tehnologije za avtonomno vožnjo Aurora Innovation, ki so ga ustanovili nekdanji zaposleni iz tehnoloških velikanov Google, Tesla in Uber. Financiranje je zagotovil ameriški sklad tveganega kapitala Sequoia, pri čemer naj bi znaten del sredstev prispeval ameriški tehnološki velikan Amazon.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da je zastava Slovenije tudi zastava Slovencev v Italiji?

25. jul. 2019 | 4:00
Da
Ne
Raje druga
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo