Petek, 17 januar 2020
Iskanje

Milo bo v ZDA zdravil strokovnjak slovenskih korenin

Uporablja metodo zdravljenja s celično terapijo, ki ima 76 do 90-odstotno uspešnost

ZDA |
3. apr. 2019 | 11:28
Dark Theme

V ponedeljek smo objavili novico, da so na Hrvaškem v samih treh dneh uspeli zbrati potrebnih 2,8 milijona dolarjev za zdravljenje dvoletne Mile Rončević, ki je zbolela za hudo obliko levkemije. Vsota se je v resnici še občutno povečala, človeški čudež dobrosrčnosti je tako znašal približno 37 milijonov kun (pet milijonov evrov). Presežek iz sklada bodo po dogovoru s hrvaškim ministrstvom za zdravje namenili v podobne namene za druge otroke.

Iz Philadelphie je medtem prispela vest, da bo za deklico z Reke, ki je zbolela za hudo obliko levkemije, poskrbel zdravnik slovenskih korenin Richard Aplenc, strokovnjak za obliko levkemije, za katero je zbolela dvoletna Mila, ki je že znan v hrvaški javnosti, ker je sodeloval pri zdravljenju petletne deklice iz Hrvaške po podobni humanitarni akciji leta 2013. O Aplencu na Hrvaškem govorijo z veliko spoštovanja ter izpostavljajo njegove zdravniške sposobnosti in uspehe, pa tudi skromnost. Lani je v Zagrebu predstavil metodo zdravljenja levkemije s celično terapijo (CAR T), ki ima 76 do 90-odstotno uspešnost pri otrocih in najstnikih, pri katerih se je bolezen ponovila in niso mogli prejeti nobene druge terapije več.

Dvoletna Mila je sinoči po evropskem času s staršema že prispela v bolnišnico v Philadelphii, kjer jo je pričakala zdravniška skupina z doktorjem Aplencem na čelu.

Za namestitev in stroške družine med bivanjem v Philadelphii bo poskrbela tamkajšnja hrvaška skupnost, na razpolago pa bo družina Rončević imela tudi uslužbenca in službeni avtomobil z voznikom hrvaškega veleposlaništva v Washingtonu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katera beseda je v letu 2019 najbolj zaznamovala slovensko narodno skupnost v Italiji?

14. jan. 2020 | 17:00
Defibrilator
Jezik
Migranti
Narodni dom
Paritetni odbor
Predsednica
Predstavništvo
Ravnatelj
Stadion
Strelišče
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo