Četrtek, 21 september 2023
Iskanje

Mraz bo pritisnil

Od četrtke bo naše kraje dosegel postopno še hladnejši zrak

FJK |
24. jan. 2023 | 11:33
Dark Theme

Vremenska slika se je danes, vsaj kar se tiče padavin, precej umirila. Nad našim širšim območjem prevladuje zmerno oblačno vreme. V Tržaškem zalivu še piha zmerna burja, s sunki ki dosegajo okrog 60 km/h. Zrak je v primerjavi z včerajšnjim dogajanjem manj mrzel, temperature so bile ob 11. uri na Tržaškem že okrog 9 stopinj Celzija. Tudi noč je bila precej toplejša od včerajšnje.

Podobno vreme se bo nadaljevalo tudi jutri in v četrtek, ko pa bo že začel pritekati od severa hladnejši zrak. Temperatura se bo spuščala, še bo pihala povečini zmerna burja.

Prevladovalo bo sicer stanovitno in precej sončno vreme, iz dneva v dan pa bo bolj mrzlo.

V četrtek bomo najnižje temperature beležili v večernih urah, nato bo noč na petek že bolj mrzla.

V petek zjutraj bodo temperature razen ob morju že skoraj povsod pod lediščem. Najvišje dnevne vrednosti pa bodo le nekaj stopinj Celzija nad ničlo, ob morju do okrog 5 stopinj Celzija. Podobno bo v soboto, medtem ko se bo v noči na nedeljo živo srebro še spuščalo. Najnižje nedeljske nočne temperature bodo povečini več stopinj Celzija pod ničlo. Burja bo v nedeljo oslabela, čez dan bo predvidoma kakšna stopinja Celzija več kot v soboto.

Povečini nizke temperature bomo, kot kaže, beležili tudi v večjem delu prihodnjega tedna. V ponedeljek tudi ni izključeno, da se vreme prehodno poslabša.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava