Ponedeljek, 22 april 2024
Iskanje

Na hišo državne tožilke odvrgli steklenice z vnetljivo snovjo

Kaže, da je šlo za načrtovano in organizirano dejanje, ki je najverjetneje povezano z opravljanjem državnotožilske funkcije.

Koper |
1. mar. 2024 | 16:05
Dark Theme

Na hišo, v kateri živi državna tožilka, zaposlena na Okrožnem državnem tožilstvu v Kopru, je 25. februarja v zgodnjih jutranjih urah neznanec odvrgel tri steklenice z vnetljivo snovjo, tako imenovane molotovke, so danes sporočili z Vrhovnega državnega tožilstva, kjer napad obsojajo.

Kot so navedli, je del vnetljive snovi odneslo na sosednjo hišo, zaradi česar se je vnel požar, ki ga je, v odsotnosti sosedov, sama uspela pogasiti družina državne tožilke.

Kot so zapisali, kaže, da je šlo za načrtovano in organizirano dejanje, ki je najverjetneje povezano z opravljanjem državnotožilske funkcije.

»Na Vrhovnem državnem tožilstvu RS nasilno dejanje napada na domovanje državne tožilke ostro obsojamo, še zlasti, če je povezano z opravljanjem njenega poklicnega dela,« so zapisali.

Prav tako ostro zavračajo »poskuse kakršnih koli dejanj z namenom ustrahovanj, pri čemer je zavzemanje in skrb za varnost državnih tožilk in tožilcev temeljni predpogoj za neodvisno in profesionalno opravljanje njihovega dela«.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava