Petek, 22 november 2019
Iskanje

Na Hvaru umrl sicilski menedžer

Žrtev domnevne zastrupitve s školjkami je 57-letni Eugenio Vinci, na krovu naj bi bil tudi župan oz. senator Bruno Mancuso

Hvar |
13. avg. 2019 | 18:15
Dark Theme

Vse osebe, ki so se na jadrnici na Hvaru počutile slabo po večerji v neki tamkajšnji restavraciji (to so hrvaški sodni organi zasegli), so doma iz kraja Sant’Agata di Militello, v sicilski pokrajini Messina. Po poročanju Večernjega lista je na jadrnici umrl 57-letni menedžer Eugenio Vinci, oče vsaj enega od dveh otrok, ki sta trenutno v kritičnem stanju v splitski bolnišnici. Tam je hospitalizirana tudi Vincijeva soproga, ob njej pa še dve odrasli osebi. Na krovu je bil tudi 64-letni župan mesta Sant’Agata Bruno Mancuso, ki je bil med letoma 2013 in 2018 senator v vrstah stranke Ljudstvo svobode.

V splitski bolnišnici so medtem povedali, da se analize nadaljujejo: v organizmu odraslih pacientov iščejo infekcije, viruse ali bakterije, opravljajo pa tudi toksikološko analizo krvnih vzorcev. Kaj več o tem bodo povedali v sredo zjutraj, medtem pa potrjujejo, da je zdravstveno stanje otrok najbolj kritično.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo