Sobota, 24 julij 2021
Iskanje

Na mejo se vračajo patrulje

Kvestorica Irene Tittoni napovedala novo sodelovanje s slovensko policijo pri patruliranju slovensko-italijanske meje in preprečevanju ilegalnih migracij

20. jul. 2021 | 14:13
Dark Theme

Tržaška kvestorica Irene Tittoni je davi napovedala, da bodo mešane slovensko-italijanske patrulje spet kmalu začele aktivno nadzorovati mejo med Slovenijo in Italijo. Patrulje, ki so v preteklosti že prečesavale obmejni pas, bodo namenjene preprečevanju ilegalnih migracij iz Slovenije v Italijo. Veliko migrantov k nam namreč prispe preko t.i. balkanske poti, ki preko Slovenije vodi vse do Trsta.

»Dokument, katerega namen je določiti operativni postopek patruliranja ob meji, je že na poti iz Rima v Ljubljano. Tam ga bodo pregledali in po potrebi dopolnili slovenski kolgi, na kar bomo pričeli s patruljnimi aktivnostmi,« je razložila Tittonijeva in zagotovila, da policija natančno spremlja situacijo z ilegalnimi prehodi državne meje. Teh naj bi bilo letos v primerjavi z enakim obdobjem lani za okoli sto več.

Več v jutrišnji (sredini) izdaji Primorskega dnevnika

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj menite o digitalnem covidnem potrdilu?

24. jul. 2021 | 8:00
a) Edina alternativa novemu lockdownu
b) Nesmiseln ukrep
c) Dobra ideja, a težko jo bo učinkovito izkoristiti
d) Ukrep, ki diskriminira
e) Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo