Nedelja, 16 maj 2021
Iskanje

Na stežaj odprta vrata je Slovenija spet priprla

Vlada preklicala odločitev za prost vstop za vse državljane Evropske unije

19. maj. 2020 | 11:48
Dark Theme

Slovenska vlada je že preklicala odločitev, da vrata Slovenije odpre vsem državljanom držav članic EU. Informacija, da bo pot iz Italije v Slovenijo prosta od 3. junija, zato ne velja več.

Četrtkov odlok o ukrepih na meji je vlada z novim odlokom spremenila v nedeljo. Po novem velja, da bo odpiranje mej uveljavlja postopoma, »upoštevaje epidemiološko stanje v sosednjih državah« in na osnovi dvostranskih dogovorov. »Vlada Republike Slovenije s sklepom določi in spreminja seznam držav, iz katerih osebe vstopajo v Republiko Slovenijo,« še piše v novem odloku.

Govorec vlade Jelko Kacin je včeraj poudaril, da prevladuje skrb za preprečitev ponovnega vnosa novega koronavirusa v državo. Spiska držav, iz katerih bo dovoljen vstop v Slovenijo, trenutno še ni.

Na ministrstvu za zdravje pa so včeraj potekali usklajevalni dogovori o epidemiološki sliki sosednjih držav, ki jih je pripravil Nacionalni inštitut za javno zdravje. Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek pa se je pogovarjal s kolegoma iz Avstrije in Madžarske. »Pričakujemo, da bo Avstrija meje odpirala relativno kmalu in Slovenija pri tem zagotovo ne bo zadnja,« je o tem, kdaj bi se lahko odprla meja z Avstrijo, dejal Kacin. Meja z Italijo pa včeraj vsaj uradno ni bila predmet dvostranskih pogovorov.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje nameravate preživeti letošnje poletne počitnice, skladno z ukrepi za zajezitev pandemije?

19. apr. 2021 | 16:56
Odločil/a se bom, ko bom cepljen/a
Doma
V Italiji
V Sloveniji
Na Hrvaškem
V kakšni drugi državi
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo