Torek, 02 junij 2020
Iskanje

»Narodni dom bo zbližal Italijo in Slovenijo«

Pogovor z novim italijanskim veleposlanikom v Ljubljani Carlom Campanilejem

8. feb. 2020 | 6:25
Dark Theme

Preskok iz Somalije, kjer je služboval štiri leta, v Slovenijo je bil za novega italijanskega veleposlanika Carla Campanileja nedvomno velika preizkušnja. Prvi občutki o gostiteljski državi so vsekakor zelo dobri, pravi diplomat po rodu iz Neaplja, ki se je že srečal s predstavniki italijanske manjšine v Sloveniji. Campanile (prevzel je mesto Paola Trichila) si veliko obeta od julijskega skupnega meddržavnega spominjanja stoletnice fašističnega požiga tržaškega Narodnega doma, zato ni naključje, da se je udeležil prvega rimskega omizja o tem vprašanju.

V intervjuju za Primorski dnevnik Campanile potrjuje, da je tudi italijanska diplomacija močno angažirana za stoletnico požiga Narodnega doma in seveda za tržaško srečanje 13. julija predsednikov Sergia Mattarelle in Boruta Pahorja. Diplomat, ki se je že sestal s predstavniki italijanske manjšine v Sloveniji, je prepričan, da bo Narodni dom še dodatno zbližal Italijo in Slovenijo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo