Četrtek, 17 oktober 2019
Iskanje

Notranja ministra Slovenije in Italije po telefonu o migracijah

Poklukar je med drugim izpostavil, da Slovenija učinkovito varuje svojo državno mejo s Hrvaško

Trst |
5. jul. 2019 | 15:44
Dark Theme

Slovenski minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in italijanski notranji minister Matteo Salvini sta se danes po telefonu pogovarjala o migracijah in okrepitvi sodelovanja med državama na tem področju. Pozdravila sta začetek delovanja mešanih policijskih patrulj na slovensko-italijanski meji. Minister Poklukar je med drugim opozoril, da je Slovenija v preteklosti že upoštevala italijanske predloge, pri tem je omenil pomoč slovenske vojaške ladje Triglav v operaciji Mare Nostrum v letu 2013 ter v projektih solidarnosti. Poklukar je tudi izpostavil, da Slovenija učinkovito varuje svojo državno mejo s Hrvaško in da je treba posebno pozornost nameniti celotni zahodnobalkanski migracijski poti ter sprejeti ustrezne ukrepe za učinkovito obvladovanje migracij.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo