Petek, 14 junij 2024
Iskanje

Ob prazniku in koncertih pričakujejo povečan avtocestni promet

Najbolj kritično bo po vsej verjetnosti jutri (četrtek) na avtocesti A23 v smeri Palmanove

FJK |
29. maj. 2024 | 17:38
Dark Theme

Od jutri (četrtka) do nedelje na deželnem avtocestnem omrežju v FJK pričakujejo povečan avtocestni promet in občasne zastoje, opozarja družba Autostrade Alto Adriatico. Najbolj kritično bo po vsej verjetnosti jutri (četrtek) na avtocesti A23 v smeri Palmanove.

Gre za podaljšani konec tedna ob četrtkovem prazniku svetega rešnjega telesa, ki je dela prost dan v nekaterih državah, med drugim v Avstriji in Nemčiji, pojasnjujejo, in za posledico dveh koncertov, ki bosta v FJK privabila velike množice ljudi v soboto, 1. junija oz. v nedeljo, 2. junija. V Bibioneju bo v soboto in nedeljo nastopil Vasco Rossi, v Trstu pa v nedeljo Ultimo.

S četrtkovim jutrom pričakujejo povečan oz. zelo povečan in mestoma upočasnjen promet na avtocesti A4 v obe smeri, pri čemer bodo lahko tudi nastajali zastoji. Najbolj kritično pa bo, kot povedano, na avtocesti A23 v smeri Palmanove. V popoldanskih urah pričakujejo povečan promet tudi na avtocesti A28 v smeri Portogruara.

V petek, 31. maja, dopoldne naj ne bi bilo večjih nevšečnosti, medtem ko bo v popoldanskih urah promet spet povečan v obe smeri. Zastoji bodo lahko nastajali tudi na cestninski postaji pri Moščenicah v smeri Trsta .

V soboto, 1. junija, bo promet zgoščen zlasti v večernih urah. Zastoji bodo predvidoma nastajali na razcepih za Latisano in za Portogruaro.

V nedeljo, 2. junija, se bodo v primeru lepega vremena turisti odpravljali v obmorska letovišča ter v Trst in Bibione. Promet bo ves dan do poznih večernih ur povečini zgoščen.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava