Sobota, 15 avgust 2020
Iskanje

Ob prihodu iz Hrvaške v Slovenijo odslej potrebna dokazila

Slovenska vlada je potrdila strožje ukrepe na meji

3. jul. 2020 | 12:38
Dark Theme

Slovenska vlada je na današnji dopisni seji potrdila strožje ukrepe na meji, ki bodo začeli veljati jutri (sobota). Ob prihodu iz Hrvaške bo tako potrebno dokazati dejansko bivanje v tej državi. Do prehoda meje iz držav na t.i. rumenem seznamu, na katerem se je po novem znašla tudi Hrvaška, bodo upravičeni brez karantene državljani Slovenije in tujci s stalnim ali začasnim prebivališčem v Sloveniji, ki prihajajo iz držav članic EU oz. držav članic schengenskega območja. Predložiti pa bodo morali dokazilo o lastništvu nepremičnine ali plovila, na katerem so bivali na Hrvaškem ali originalen račun za plačilo nastanitve v teh državah oz. uradni seznam posadke v primeru najema.

Ostali, ki dokazila ne bodo predložili, bodo obravnavani, kot da prihajajo iz države s t.i. rdečega seznama in bodo morali v karanteno. Med izjemami za vstop v Slovenijo brez karantene bodo po novem še osebe, ki imajo rezervacijo nočitve v Sloveniji, predložiti pa bodo morali več dokazil, med drugim tudi negativen izvid testa na covid-19.

Z današnjo odločitvijo slovenske vlade so bile z zelenega seznama črtane Hrvaška, Češka in Francija, ki so odslej na rumenem seznamu, na zelenem seznamu pa sta Belgija in Nizozemska. Med novostmi je tudi vročanje odločbe o karanteni že na sami meji.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo