Sreda, 26 junij 2019
Iskanje

Patricija Lovišček osebnost Primorske 2018

Naziv so ji podelili nocoj v Kopru

Koper |
12. jan. 2019 | 21:17
Dark Theme

Osebnost Primorske za leto 2018 je Patricija Lovišček, ustanoviteljica zasebnega zavoda Modri december iz Kopra, katerega cilj je ljudem z avtizmom zagotoviti celostno obravnavo ter podporo in dejavno vključevanje v družbo. V dar je prejela zlato jabolko, skulpturo akademskega kiparja Boštjana Drinovca. Nagrado ji je podelil lanski zmagovalec Benjamin Ličer

Zmagovalko smo medijske hiše Radio in Televizija Koper, slovenski RAI, Primorske novice in Primorski dnevnik razglasile na zaključni prireditvi v dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru. Med prireditvijo, ki sta jo tudi letos vodila Karin Sabadin in Matej Sukič, so se publiki predstavili vsi zmagovalci mesečnih izborov. Veliko pa je bilo tudi prijetne glasbe v živo.

Komisija naštetih medijev ter bralci in poslušalci so vseh dvanajst mesecev s svojimi glasovi izbirali tistega, ki je najbolj zaznamoval primorski vsakdan in se uvrstil v letni zbor. V njem je bilo 13 imen, saj je poleg enajstih posameznikov zmagal tudi par. Januarja je to bila Sibila Peternelj, dobra vila, ki obdaruje otroke, februarja Marko Zevnik, pobudnik brezplačnih prevozov za starejše, marca Jasna Čebron, animatorka kulturnega življenja v Kopru, aprila končna zmagovalka Patricija Lovišček, maja Miha Vivoda, vodja iniciative Naredi nekaj za naravo, junija Igor Crnić, vodja Reševalne službe slovenske Istre, julija Alenka Artnik, potapljačica na vdih, avgusta Valter Mlekuž, človek z veliko začetnico, septembra Marija Besednjak, srce tržaškega združenja Brez meja, oktobra Karlo Grgič in Vladimir Vremec, borca za jusarsko zemljo, novembra Matevž Straus, ki je z ekipo mladih izobražencev v društvu Idrija 2020 soavtor ideje Heritage Lab, decembrska osebnost primorske pa je bila Iva Devetak, naj prostovoljka leta.

Letnega zmagovalca so določili glasovi bralcev, poslušalcev in komisije sodelujočih medijskih hiš, oddani v minulem tednu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

28. maj. 2019 | 12:28
v Sloveniji
na Hrvaškem
v Italiji
v Grčiji
v kakšni drugi evropski državi
na eni od neevropskih celin
ne bom dopustoval
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo