Sobota, 20 julij 2024
Iskanje

Po vrnitvi na prostost kradel psihoaktivna zdravila v lekarni

Osumljeni je nato v nadaljevanju storil še kaznivi dejanji iz področja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami

Piran |
30. dec. 2021 | 14:25
Dark Theme

Piranski policisti so ponovno obravnavali 32-letnega Pirančana, ki se je v začetku meseca avgusta vrnil na prostost iz prestajanja zaporne kazni. Osumljeni je bil najprej obravnavan zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja velike tatvine v Lekarno Piran, kamor je vlomil 11. 10. 2021 in od tam odtujil več psihoaktivnih zdravil. Osumljeni je nato v nadaljevanju storil še kaznivi dejanji iz področja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami in omogočanja uživanja prepovedanih drog.

Na podlagi odredbe Okrožnega sodišča Koper je bila v decembru pri 32-letnem osumljencu opravljena hišna in osebna preiskava, pri tem pa je bilo najdeno in zaseženo več psihoaktivnih zdravil ter pripomočkov za prodajo prepovedanih drog. Osumljenca so policisti kazensko ovadili za dve kaznivi dejanji neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami (za to kaznivo dejanje je predvidena kazen zapora do enega do desetih let), za kaznivo dejanje omogočanje uživanja prepovedanih drog (predvidena je zaporna kazen od šestih mesecev do osmih let) in kaznivo dejanje velike tatvine, za kar je zagrožena kazen zapora do pet let.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava