Petek, 12 julij 2024
Iskanje

Prihajajo vremenski fronti in ciklon

Vreme se bo poslabšalo

FJK |
20. sep. 2023 | 12:37
Dark Theme

Na vreme pri nas prehodno vpliva anticiklon s precejšnjo jasnino in za ta čas visokimi temperaturami. Že nocoj pa se bo vremenska slika prvič delno poslabšala, občutneje pa v prihodnjih dneh do vključno sobote.

Prva oslabljena vremenska fronta bo dosegla naše kraje že danes v večernih urah. Oblačnost se bo povečala, ponekod se bodo že nocoj in ponoči pojavljale posamezne krajevne plohe in nevihte.

Jutri bo povečini spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami. Vreme se bo čez dan že delno izboljšalo, ponekod se bo zlasti v popoldanskih urah delno razjasnilo.

V petek popoldne ali zvečer bo naše kraje dosegla druga, solidnejša vremenska fronta. V petek čez dan bo še delno jasno ali spremenljivo, mestoma bodo že možne občasne padavine. Glavnino poslabšanja pa pričakujemo od petkovih popoldanskih ur, ko se bodo pojavljale pogostejše padavine, deloma plohe in nevihte, med njimi bo lahko tudi kakšna močnejša.

V soboto bo nad severnim Jadranom nastal ciklon. Še bo prevladovalo oblačno in deževno vreme. Hladneje bo, živo srebro se bo občutneje spustilo v noči na nedeljo, ko bo prehodno tudi zapihala burja. V nedeljo se bo vreme postopno izboljšalo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava