Ponedeljek, 25 maj 2020
Iskanje

Renzi v očeh slovenske manjšine

Portret vidnega politika, ki zapušča italijansko Demokratsko stranko

Rim |
18. sep. 2019 | 8:25
Dark Theme

Vsi odhodi so imeli za odhajajoče plemenite vzgibe in utemeljitve, nobena ločitev pa ni okrepila levosredinskega gibanja, nasprotno ga je ošibila in še dodatno razdrobila. Podobno se obeta z napovedanim odhodom Mattea Renzija iz italijanske Demokratske stranke, ki je zelo različen od vseh dosedanjih, a po svoje tudi precej podoben. Renzi (44 let) je za italijanske razmere poseben pojav.

Zanimivo, da je Renzi na vrhuncu svoje politične kariere med Slovenci v Italiji žel več odobravanja in simpatij v Slovenski skupnosti kot med Slovenci v DS. Iz slovenske stranke vse do ustavnih sprememb, ki jih je SSk odklanjala, ga je večkrat hvalil deželni svetnik in tajnik stranke Igor Gabrovec, ki je v njem videl prenovitelja italijanske politike. Nasprotno, Renzija je javno večkrat kritizirala nekdanja poslanka Tamara Blažina, ki ni trpela njegovega političnega stila in besedišča. Renzi ima vsekakor veliko zaslug, da je bila v parlament izvoljena slovenska senatorka Tatjana Rojc.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo