Sreda, 24 julij 2024
Iskanje

Serracchiani kandidatka tudi v Piemontu

Russo razočaran, ker ga Demokratska stranka ni uvrstila na kandidatno listo

FJK |
16. avg. 2022 | 11:46
Dark Theme

Dosedanja predsednica poslanske skupine Demokratske stranke Debora Serracchiani bo za poslansko zbornico kandidirala v Furlaniji - Julijski krajini in obenem tudi v Piemontu. Z morebitno izvolitvijo v Turinu bi Serracchiani olajšala pot v Rim deželnemu tajniku DS Cristianu Shaurliju, ki je za njo na drugem mestu strankarske kandidatne liste v FJK. Zadeva pa ne bo tako enostavna, saj je volilna zakonodaja zelo zapletena ter določa, da je kandidat v več deželah oziroma okrajih izvoljen tam, kjer dobi v odstotkih nižje število glasov. Državno vodstvo DS si, kot kaže, vsekakor prizadeva, da bi v parlament šel tudi Shaurli.

Podpredsednik deželnega sveta Francesco Russo medtem javno ne skriva razočaranja, da ga DS ni uvrstila med kandidate za parlament. Na svojem profilu FB je zapisal, da bi lahko v Rimu marsikaj dobrega naredil za Trst in deželo FJK.

Za mesto v parlamentu se bo gotovo septembra potegoval tudi kmetijski minister Stefano Patuanelli. Njegovo kandidaturo na listi Gibanja 5 zvezd morajo v teh urah sicer na notranjih listah potrditi članice in člani gibanja. Patuanelli, ki je doma iz Trsta, bo najbrž kandidiral za zbornico v več deželah, skoraj gotovo tudi v FJK.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava