Sobota, 27 februar 2021
Iskanje

Slovenija bo dobila avtocestno policijo

Predvidoma bo zaživela v prvih mesecih prihodnjega leta, njen sedež bo v Postojni

23. dec. 2020 | 7:39
Dark Theme

V Sloveniji bo predvidoma v prvih mesecih prihodnjega leta zaživela avtocestna policija. Sporazum, ki ureja njen nastanek, so v Ljubljani podpisali minister za notranje zadeve Aleš Hojs, minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec, v. d. generalnega direktorja policije Andrej Jurič in predsednik uprave Darsa Valentin Hajdinjak.

Vzpostavljanje nove enote bo sicer potekalo postopoma in bo predvidoma zaključeno v nekaj letih. V prvi fazi bo njeno delo vezano zgolj na nadzor prometa, na daljši rok pa bo prevzemala tudi druge elemente policijskega dela, kot je preiskovanje kaznivih dejanj, iskanje storilcev ter preprečevanje nezakonitih migracij.

Sedež nove avtocestne policije bo v Postojni, bodo pa že v prvi fazi postavili enote na petih lokacijah po Sloveniji, s katerimi bo pokrit celoten avtocestni krak. Sprva bo v vsaki enoti od 10 do 15 policistov, skupaj z vodstvom torej med 70 in 100 ljudi. Ko bo razvoj končan, pa bo predvidoma avtocestna policija štela več sto mož, je pojasnil Hojs.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj mi pomeni 40-dnevni post?

17. feb. 2021 | 18:40
Zmernejše življenje
Zmernejše prehranjevanje
Odpoved alkoholu
Posta se ne držim
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo