Torek, 19 november 2019
Iskanje

Slovenski policisti od leta 2009 streljali le štirinajstkrat

Slovenska policija posredovala »številke« po nedeljskem dogajanju pri Vogrskem

9. jul. 2019 | 9:23
Dark Theme

Policisti zelo redko uporabijo strelno orožje, so opozorili na slovenski policiji po nedeljskem dogodku, ko je policist pri Vogrskem moškega ustrelil v spodnji del noge. Od leta 2009 do danes so ga uporabili 14-krat, so navedli za Slovensko tiskovno agencijo. Leta 2015 pa so strelno orožje v enem samem primeru uporabili osemkrat. Osem policistov je namreč streljalo v napadalca, ki je prej streljal na sosede, nato pa ustrelil policista in službenega psa policije.

Policisti smejo uporabiti strelno orožje na podlagi prvega odstavka 96. člena zakona o nalogah in pooblastilih policije. Ta določa, da ga lahko uporabijo v primerih, ko ne morejo drugače od sebe ali od koga drugega odvrniti napada, s katerim je ogroženo življenje. Poleg tega ga lahko uporabijo, ko ne morejo drugače preprečiti, da bi oseba s strelnim orožjem ogrozila življenje drugih.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo