Petek, 05 junij 2020
Iskanje

Slovenski turisti na hrvaški obali že v začetku junija

Hrvaška bo odprla mejo s Slovenijo najkasneje do 1. junija, je prepričan hrvaški minister za turizem Gari Cappelli

6. maj. 2020 | 12:20
Dark Theme

Slovenski turisti bodo lahko obiskali hrvaško obalo že v začetku junija. Hrvaški minister za turizem Gari Cappelli je prepričan, da bodo odprli mejo s Slovenijo do 1. junija. Dvostransko odpiranje meje bo po njegovem najprej mogoče z državami, ki imajo boljšo epidemiološko sliko, poleg Hrvaške je omenil Avstrijo, o ponovnem zagonu turističnega prometa pa se dogovarjajo tudi s kolegi iz Češke. Na plažah bodo zagotovili spoštovanje priporočene razdalje, o podrobnostih pa se še pogovarjajo. Hrvaški minister za turizem Gari Cappelli in slovenski minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek sta se o tem pogovarjala pretekli teden v Zagrebu.

Cappelli pričakuje, da bodo na Hrvaško prišli Slovenci, ki imajo tam nepremičnine ter tisti gostje iz Slovenije, ki so že prej rezervirali namestitve in niso odpovedali rezervacij. Napovedal je tudi, da se bo pogovarjal z italijanskimi kolegi o italijanskih turistih. Del italijanskih turistov, ki naj bi jih pripeljali na Hrvaško po morju, bi po njegovem lahko obiskal hrvaško obalo avgusta.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje bi radi počitnikovali?

2. jun. 2020 | 16:42
V Sloveniji
V Italiji
Na Hrvaškem
V Grčiji
Drugje
Letos si počitnic ne bom mogel privoščiti
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo