Petek, 30 september 2022
Iskanje

Slovensko obarvan Rim

Čukova knjiga, Pahorjev zbornik in koncert skupine Perpetuum Jazzile

Rim |
1. dec. 2021 | 6:25
Dark Theme

Italijansko glavno mesto bo ta teden slovensko obarvano. Jutri bodo predstavili italijanski prevod romana Marija Čuka Fiamme nere (slovenski izvirnik Črni obroč) in zbornik o Borisu Pahorju, ki sta ga uredila Walter Chiereghin in Fulvio Senardi, v petek pa bo v uglednem konservatoriju Santa Cecilia koncert svetovno znane vokalne skupine Perpetuum Jazzile. Isti dan bo na obisku v Rimu slovenski zunanji minister Anže Logar.

Skupina Perpetuum Jazzile (BUMBACA)
Skupina Perpetuum Jazzile (BUMBACA)

Predstavitev Čukovega romana, Pahorjevega zbornika in koncert Perpetuum Jazzile prireja slovensko veleposlaništvo ob priložnosti slovenskega predsedovanja Sveta Evropske unije in 30. obletnici samostojnosti države. Literarni večer (začetek ob 17. uri) v sodelovanju z založbo Mladika bo v konferenčni dvorani Spazio Europa nedaleč od Kvirinala v Ul. IV Novembre 149. Govorili bodo Edoardo Bressan, Marij Čuk, Martina Clerici, ki je prevedla roman v italijanščino, ter urednica Mladike Nadia Roncelli. Pahorjev zbornik z naslovom Pisatelj brez meja je izdala Mladika v sodelovanju s kulturnim društvom Il Ponte rosso.

Koncert Perpetuum Jazzile bo v dvorani Santa Cecilia v Ul. dei Greci 18 z začetkom ob 20. uri. Vokalna skupina je zapela Zdravljico v novi glasbeni izvedbi poljskega skladatelja Lukasza Tagoszija v videu, posvečenim 30-letnici samostojne Slovenije, ki ga je posnel režiser Mitja Okorn. Petkov koncert Perpetuum Jazzile sodi v zelo uspešno turnejo Evropa brez meja, s katerim se je vokalna skupina že predstavila v Bruslju, Lizboni, Berlinu in Budimpešti.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava