Torek, 27 oktober 2020
Iskanje

Sneg možen tudi ponekod na Krasu

V ponedeljek prihaja hladna vremenska fronta, za njo bo v prihodnjem tednu pogosto pihala burja

FJK |
16. mar. 2019 | 15:34
Dark Theme

Ponedeljkovo poslabšanje bo nekoliko izrazitejše od donedavnih pričakovanj in se bo zavleklo do torkovih jutranjih ur. Pojavljale se bodo občasne zmerne do močne padavine, njihova jakost bo lahko občasno precejšnja. V ponedeljek zvečer in v noči na torek bo zapihala burja, od severovzhoda bo naglo vdiral mrzel zrak, meja sneženja se bo spuščala. Po zadnjih izračunih je možno, da bo v ponedeljek zvečer ali v noči na torek prehodno lahko snežilo tudi v najvišjih predelih Kraške planote. Dež se bo spremenil v sneg, zlasti če bo, kar za zdaj tudi kaže, jakost padavin še zadostna. Temperature se bodo sicer v glavnem zadrževale rahlo nad lediščem in je bolj težko, toda ni ravno nemogoče, da se bo sneg tudi oprijemal tal. Sneženje bo najbolj možno v najvišjih predelih Kraške planote, zlasti na vzhodnem Krasu, ni pa izključeno, da se bodo snežinke občasno lahko prikazale tudi ponekod drugod.

Danes in jutri bo sicer še prevladovalo precej sončno vreme, jutri se bo oblačnost postopno povečala. V ponedeljek pa bo naše kraje dosegla višinska dolina s hladno vremensko fronto, za katero bo več dni pritekal občutno hladnejši zrak.

V ponedeljek se bodo dopoldne začele pojavljati padavine, ki se bodo čez dan krepile. Glavnino poslabšanja pričakujemo od popoldanskih ur. Pojavljale se bodo tudi plohe in nevihte. Popoldne ali zvečer, ko bo zapihala burja, se bo začelo ozračje ohlajati, meja sneženja se bo spuščala in se bo torej, kot kaže, dež tudi pri nas ponekod spremenil v sneg.

V torek čez dan se bo vreme postopno izboljšalo. V nadaljevanju tedna bo več sonca, toda bo razmeroma hladno in vetrovno. Vsaj do četrtka bo pogosto pihala zmerna do občasno lahko močna burja.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Si boste naložili aplikacijo Immuni?

6. okt. 2020 | 16:18
Da
Ne
Sem si jo že
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo